Vištienos salotos su jūros dumbliais

10 min.
labai lengvas
Porcijos:
1 {{serves}}
Ingridientai
Lengvos salotos 50 g.
Jūros dumbliai 40 g.
Avokadas 50 g.
Agurkai 100 g.
Sezamų sėklos 5 g.
Vidinė vištienos filė 125 g.
Citrina 10 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 391 kcal.
Baltymai 50 g.
Angliavandeniai 24 g.
Riebalai 12 g.
Druska 1 g.
Ruošimo eiga

Vidinę (būtinai vidinę) vištienos filė supjaustyti kūbeliais, suprieskoniuoti ir palikti valandai kambario temperatūroje. Tada apvolioti džiūvėseliuose ir kepti. Labai svarbus kepimo procesas: keptuvę su aliejumi gerai įkaitinti (aišku, ne iki tol kol pradeda dūmuoti). Tada sumažinti karštį per 30-35% ir vienu sluoksniu sudėti vištieną. Ją kepti 4 min. nevartant, tada apversti ir kepti dar apie 3 min. nevartant. Visas daržoves susmulkinti. Salotas, daržoves ir paruoštą vištieną sudėti į indą ir ant viršaus užberti sezamo sėklų. Paskaninimui salotas galima apšlakstyti citrinos sultimis, pipirais, druska ar kitais mėgstamais prieskoniais.