Vištiena kokosų pieno ir kario padaže

20 min.
vidutinis
Porcijos:
1 {{serves}}
Ingridientai
Vidinė vištienos filė 100 g.
Santa Maria vištienos prieskoniai su geltonuoju kariu 10 g.
Saulėgrąžų aliejus 5 g.
Basmati ryžiai 40 g.
Morkos 50 g.
Raudonos saldžiosios paprikos 50 g.
Brokolis 50 g.
Kokosų pienas 75 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 485 kcal.
Baltymai 29 g.
Angliavandeniai 48 g.
Riebalai 19 g.
Druska 5 g.
Ruošimo eiga

Vidinę vištienos filė nuplaunama ir apdorojama. Supjaustoma didesniais kubeliai ir išprieskoniuojama kario prieskoniais. Daržovės susmlukinamos šiaudeliais pakepamos keptuvėje su aliejumi, iškepus sudedamos į atskirą indą. Keptuvė su alijeumi įkaitinama , mėsą kepama ant 75% maksimalaus viryklės karščio, taip kepama apie 2– 3min apverčiama ir dar 2 min pakepama. Kol vištiena kepama pradedami virti ryžiai.Į iškepusią vištieną supilamas kokosų pienas, patroškinama apie 5 min, tada sudedamos keptos daržoves ir dar patroškinama kelias minutes. Jeigu reikia, papildomai įdedam druskos. Patiekiam su ryžiais ar kitomis mėgstamomis kruopomis.

Vietoj daržovių galima rinktis šaldytą daržovių mišinį.