Vištienos salotos su tikka masala padaže apkeptomis daržovėmis

15 min.
lengvas
Porcijos:
1 {{serves}}
Ingridientai
Vidinė vištienos filė 100 g.
Padažas "Tikka masala" 30 g.
Salotos 50 g.
Saulėgrąžų aliejus 10 g.
Morkos 50 g.
Pievagrybiai 100 g.
Vyšniniai pomidorai 30 g.
Prieskoniai 3 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 293 kcal.
Baltymai 26 g.
Angliavandeniai 17 g.
Riebalai 14 g.
Druska 1 g.
Ruošimo eiga

Į lėkštę sudėti salotas. Ant jų bus dedami visi kiti ingredientai.
Morką sutarkuoti, pievagrybius supjaustyti skiltelėmis ir pakepti keptuvėje su 1 arbatiniu šaukšteliu arba 5 ml aliejaus. Daržovėms pakepus sudėti Tikka Masala padažą ir viską dar šiek tiek patroškint ant mažesnio karščio. (Receptui naudojamas RIMI firmos tikka masala padažas). Gautą masę sudėti ant salotų lapų. Vidinę vištienos filė supjaustyti pailgomis juostelėmis, suprieskoniuoti mėgstamais prieskoniais ir kepti su likusiu aliejumi gerai įkaitintoje keptuvėje apie 2 min vieną pusę, apversti ir pakepti dar 1.5 min, po to visus gabalėlius atsargiai pamaišyti ir taip maišant pakepinti 1 min ant aukštesnio karščio. Šalia vištienos galima pakepti vyšninius pomidorus arba juos į salotas dėti neapkepintus. Į lėkštę su daržovėsmis sudėti keptą vištieną ir pomidorus, jeigu dar reikia galima gardinti druska ir pipirais.

Rekomenduoju neperkepti vištienos ir naudoti pomidorus, tada salotos tampa sultingesnės.