Trinta pievagrybių sriuba

mityba
20 min.
vidutinis
Porcijos:
2 {{serves}}
Ingridientai
Pievagrybiai 300 g.
Svogūnai 100 g.
Grietinėlė 35% rieb. 150 g.
Saulėgrąžų aliejus 10 g.
Druska 2 g.
Juodieji pipirai 2 g.
Sviestas 25 g.
Kvietiniai miltai 20 g.
Vanduo 300 g.
Daržovių sultinio kūbeliai 5 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 492 kcal.
Baltymai 7 g.
Angliavandeniai 23 g.
Riebalai 43 g.
Druska 2 g.
Aprašymas

Šis valgis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Pietums šalia reikėtų poros riekelų skrudintos tamsios itališkos čiabatos duonelės. Vakare valgant šią sriubą reikėtų vengti duonos ar kitų angliavandenių.

Ruošimo eiga

Pievagrybius pavalykite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus taip pat supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Jame kelias minutes apkepinkite svogūnus, tuomet sudėkite grybus ir pakepinkite juos 5-7 minutes iki kol šiek tiek suminkštės.
Storadugniame puode ištirpinkite sviestą, į jį suberkite miltus ir nuolat maišant apkepinkite porą minučių iki kol turėsite vienalytę, auksinės spalvos tyrelę. Vis maišant supilkite sultinį ir jį užvirinkite. Tuomet sudėkite kepintus grybus ir svogūnus, vėl palaukite, kol užvirs, pagardinkite druska, pipirais, pertrinkite per sietelį ar maisto smulkintuvu. Sumažinkite ugnį iki minumo ir pakaitinkite dar 5-7 minutes.
Galiausiai supilkite grietinėlę, išmaišykite, minutėlę pakaitinkite ir tiekite.
Sriubą galima patiekti su smulkintais žalumynais, kietuoju sūriu.