Šokoladinis maskarponės sūrio tortas (mažas angliavandenių kiekis)

vegetariškas
40 min.
vidutinis
Porcijos:
6 {{serves}}
Ingridientai
Migdolų miltai 96 g.
Birus saldiklis (cukraus pakaitalas) 60 g.
Kakava (nesaldinta) 70 g.
Sviestas be laktozės 80 g.
Vanilės ekstraktas 1 g.
Kiaušiniai 1 g.
Kepimo milteliai 1 g.
Augalinis pienas (migdolų/ kokosų ir pan) 125 g.
Maskarponės sūris 80% riebumo 250 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 469 kcal.
Baltymai 8 g.
Angliavandeniai 18 g.
Riebalai 41 g.
Druska 0 g.
Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinti 180l. Migdolų miltus,50g kakavos, 40g saldiklio, kepimo miltelius, vanilę gerai išmaišyti. Supilti 55 g tirpinto sviesto, viską išmaišyti, įmušti kiaušinį, supilti augalinį pieną ir maišyt iki vientisos lygios masės. Gautą masės supilti į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir kepti apie 20 min. Iškepus išimti iš orkaitės, biskvitą iškelti iš kepimo formos ir palikti pilnai atvėsti.

Pertepimui:
Maskarponės surį išmaišyti su likusiu saldikliu, kakava ir sviestu, kol tai taps panašu į kremą.

Biskvitą padalinti į 4 lygias dalis, kiekvieną sluoksnį pertept kremu. Tortą papupšti mėgstamomis uogomis arba tiesiog kakava. Tortą palikti kelioms valandoms vėsioje patalpoje.