Makaronai su vištienos file ir bešamelio padažu

20 min.
vidutinis
Porcijos:
1 {{serves}}
Ingridientai
Makaronai 50 g.
Vidinė vištienos filė 100 g.
Saulėgrąžų aliejus 5 g.
Augalinis pienas (migdolų/ kokosų ir pan) 125 g.
Kokosų aliejus 10 g.
Kvietiniai miltai 10 g.
Druska 1 g.
Juodieji pipirai 1 g.
Prieskoniai 1 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 470 kcal.
Baltymai 30 g.
Angliavandeniai 49 g.
Riebalai 18 g.
Druska 1 g.
Ruošimo eiga

Vidinę vištienos filė išmušti į kepsnelius, suprieskoniuoti mėgstamais prieskoniais. Kepti apie 1 min kiekvieną pusę gerai įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi. Tuo tarpu išvirti pasirinktus makaronus pagal gamintojo rekomendacijas. Kol makaronai verda pasiruošti padažą. Į ketpuvę sudėti kokosų aliejų, jį kaitinti ant vidutinės kaitros, jam įkaitus, maišant su mentele po turputi berti miltus. Svarbu, kad miltai nesukeptų! Tai kai tik suberi miltus iš karto po turputi pilk augalinį pieną nuolatos maišant padažą, veliau suberk druską ir piprus. Padažo kiekis nedidelis, jis yra vienai porcijai, tai jei valgysi daugiau iš karto gali padažą gamintis kelioms porcijoms.
Makaronus sudėti į lėkštę, šalia vištieną, o ant makaronų supilti padažą. Skaniausia būtų valgyti iš karto paruoštą valgį.