Falafeliai

veganiškas vegetariškas
30 min.
vidutinis
Porcijos:
3 {{serves}}
Ingridientai
Avinžirniai 200 g.
Svogūnai 100 g.
Žirnių miltai 40 g.
Vanduo 30 g.
Kalendra 2 g.
Petražolės 2 g.
Juodieji pipirai 2 g.
Saulėgrąžų aliejus 20 g.
Druska 4 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 397 kcal.
Baltymai 17 g.
Angliavandeniai 53 g.
Riebalai 10 g.
Druska 1 g.
Ruošimo eiga

Avinžirnius užpilkite vandeniu, pamirkykite per naktį ir išvirkite.
Tuomet juos sutrinkite, suberkite smulkintą svogūną, petražoles ir sutrinkite viską iki vientisos masės.
Vėliau suberkite miltus, pilkite vandenį, pagardinkite prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.
Iš gautos masės pradėkite formuoti nedidelius rutuliukus ir kepkite juos aliejuje ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrus.
Iškeptus falafelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.