Brinkintos avižos

veganiškas vegetariškas
5 min.
labai lengvas
Porcijos:
1 {{serves}}
Ingridientai
Avižiniai dribsniai 40 g.
Augalinis pienas (migdolų/ kokosų ir pan) 170 g.
Cinamonas 1 g.
Chia sėklos 20 g.
Saldiklis 2 g.
Šilauogės 50 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 313 kcal.
Baltymai 10 g.
Angliavandeniai 43 g.
Riebalai 11 g.
Druska 0 g.
Aprašymas

Per naktį brinkintos avižos yra puiki alternatyva įprastai virtai avižinei košei. Toks jos paruošimo būdas nereikalauja daug laiko, todėl tinka ypač tiems, kurie rytais vis skuba ir sunkiai randa laiko stovėti prie viryklės. Iš vakaro paruoštą avižų masę įdėjus į šaldytuvą, ryte ją tiesiog belieka išsiimti ir galima mėgautis greitais ir skaniais pusryčiais. Per naktį brinkintos avižos būna kiek kitokios tekstūros, nei įprastai ant viryklės virtos avižos. Jos būna tirštesnės ir labiau kreminės.

Tam, kad paruošti tokias avižas, nereikia specialių indų. Tam puikiai tinka paprasta gilesnė lėkštė ar stiklinis indas su dangteliu. Jei avižas per naktį paliekate paprastame dubenėlyje, dubenėlį uždenkite su lėkštute. Receptų, kaip pasiruošti per naktį brinkitas avižas, yra begalės. Šįkart jum pristatom vieną savo mėgstamiausių - su cinamonu ir šilauogėmis.

Ruošimo eiga

Avižas, chia sėklas, cinamoną užpilti nesaldintu augaliniu pienu. Įpilti saldiklio ir viską išmaišyti. Paruoštą masę šaldytuve palikti per naktį. Ryte ištraukus avižas, ant viršaus uždėti šaldytų/šviežių uogų.