Avižiniai blyneliai su šilauogėmis

vegetariškas
15 min.
Ingridientai
Greitai paruošiami avižiniai dribsniai 50 g.
Kiaušinių baltymai 120 g.
Augalinis pienas (migdolų/ kokosų ir pan) 50 g.
Saldiklis 1 g.
Šilauogės 50 g.
Saulėgrąžų aliejus 3 g.
Kepimo milteliai 1 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 300 kcal.
Baltymai 20 g.
Angliavandeniai 37 g.
Riebalai 8 g.
Druska 0 g.
Aprašymas

Šiame valgyje galima naudoti avižas be glitimo.

Ruošimo eiga

Greitai paruošiamas avižas išmaišyti su saldikliu, 30 g kiaušinio baltymu, augaliniu pienu, kepimo milteliais ir vanilės ekstraktu. Likusius 90 g kiaušinio baltymų suplakti iki standžių putų. Atsargiai sumaišyti avižų bei kiaušinių baltymų masę, suberti šilauoges ir vėl lengvai išmaišyti. Keptuvę įkaitinti iki vidutinio karščio, įpilti šlakelį aliejaus ir formuoti blynus. Kepti 2-3 min., tada apversti ir dar pakepti 1-2 min.