Avižinė košė su keptu bananu

veganiškas vegetariškas
10 min.
lengvas
Porcijos:
1 {{serves}}
Ingridientai
Avižiniai dribsniai 40 g.
Augalinis pienas (migdolų/ kokosų ir pan) 80 g.
Bananai 100 g.
Saldiklis 1 g.
Vanilės ekstraktas 1 g.
Kokosų aliejus 5 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 307 kcal.
Baltymai 7 g.
Angliavandeniai 47 g.
Riebalai 9 g.
Druska 0 g.
Ruošimo eiga

Avižas virimo puode užpilti pienu, supilti vanilės ekstraktą, saldiklį ir kaitinti ant aukštesnės ugnies iki užvirimo. Masei užvirus kaitra sumažinama iki vidutinio karščio, košė verdama toliau vis pamaišant. Tol kol verda košė į įkaitintą su kokosų aliejumi keptuvę sudedami banano griežinėliai, abi pusės pakepamos po maždaug 2 minutes. Į beveik išvirusią košę sudedama 2/3 keptų bananų griežinėlių , įberiama cinamono ir viskas gerai išmaišoma. Į serviravimo indą sudedama košė, šalia likę kepti bananų griežinėliai, galima pridėti keletą papildomų uogų ar riešutų sviesto.