Tuno salotos su putpelių kiaušiniais ir jūržole

10 min.
Ingridientai
Tunas alyvuogių aliejuje (konservuotas) 100 g.
Avokadas 50 g.
Putpelių kiaušinis 5 vnt.
Salotos 50 g.
Jūržolė (marinuota) 30 g.
Druska 1 g.
Juodieji pipirai 1 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 384 kcal.
Baltymai 36 g.
Angliavandeniai 11 g.
Riebalai 22 g.
Druska 3 g.
Ruošimo eiga

Šių salotų paruošimas ypatingai paprastas. Putpelių kaiušinius išvirti iki mėgstamos konsistencijos, juos atvėsinti perpaujti pusiau. Į lėkštę sudėti plėšytus salotu lapus, smulkintą konservuotą tuną (jeigu aliejaus labai daug, šiek tiek jį nupilk , kad salotos neplaukiotų aliejuje), smulkintą avokadą, jūržolę ir putpelių kiaušinius. Viską pagardinti druska bei pipirais.

Vietoj putpelių kiaušinių puikiai tinka įprasti vištos kiaušiniai, vietoj 5 putpelių kiaušinių būtų 1 L dydžio kiaušinis