Prancūziškas skrebutis su braškėmis

vegetariškas
10 min.
Ingridientai
Sumuštinių duona BŪK SVEIKAS 65 g.
Kiaušinių baltymai 60 g.
Saldiklis 1 g.
L dydžio kiaušinis 1 vnt.
Braškės 50 g.
Žemės riešutų sviestas 10 g.
Saulėgrąžų aliejus 3 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 399 kcal.
Baltymai 26 g.
Angliavandeniai 23 g.
Riebalai 21 g.
Druska 1 g.
Ruošimo eiga

Kiaušinio baltymus, pilną kiaušinį bei saldikį išplakti. Kiaušinių masę supilti į lygų indą. Į kiaušinių masę pamerkti sumuštinių duonos riekes, brinkinti 2-3 min., apversti ir vėl brinkinti kol kiaušinių masė susigers į duoną. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros, supilti aliejų ir sudėti brinkytos duonos riekeles. Vieną pusę kepti apie 3-2 min., tada apversti ir dar kepti porą minučių. Kol skrebutis kepa, braškes supjaustyti riekelėmis. Iškeptus skrebučius pilnai atvėsinti, abi puses aptepti riešutų sviestu ir sudėti braškių riekeles. Sumuštinį suvožti ir padalinti į du trikampius.