Kepta lašišos filė su jogurtinėmis salotomis

15 min.
vidutinis
Porcijos:
1 {{serves}}
Ingridientai
Lašišos filė 100 g.
Alyvuogių aliejus 5 g.
Druska 2 g.
Citrinpipiriai 1 g.
Šviežios citrinų sultys 5 g.
Salotos 50 g.
Pomidorai 100 g.
Agurkai 50 g.
Avokadas 50 g.
Natūralus graikiškas jogurtas PIENO ŽVAIGŽDĖS 20 g.
Juodieji pipirai 1 g.
{{food.name}} {{getAdjustedFoodWeight(food.weight)}} g. {{getAdjustedFoodWeight(food.count)}} vnt.
1 porcijos maistingumas
Kalorijos 365 kcal.
Baltymai 25 g.
Angliavandeniai 13 g.
Riebalai 24 g.
Druska 2 g.
Ruošimo eiga

Reiktų pasirūpinti, kad prieš kepimą žuvis būtų kambario temperatūros. Lašišos filė išprieskoniuoti druska ir citrinpipiriais, kelias minutes palikti marinavimuisi. Tuo metu kol lašiša marinuojasi ruošiamos salotos. Į talpesnį indą sudedamos smulkintos salotos, agurkai, pomidorai ir avokadas, viskas išmaišoma su graikišku jogurtu, druska ir juodaisiais pipirais. Salotas rekomenduojama laikyti šaldytuve iki kol iškeps žuvis.

Į keptuvę supilti alyvuogių aliejų, gerai įkaitinti. Žuvis skura žemyn dedama į keptuvę ir kepama ant 70% karščio iki kol 2/3 žuvies pašviesėja, tada lašiša apverčiama ir dar kepama apie 3-5 min kol pilnai iškepa.
Lašiša išimama iš keptuvės, apliejama citrinų sultimis, šalia patiekiamos salotos. Skanaus!